Kalau minggu lepas, admin dah kongsikan satu cerita viral tentang sembilan orang jururawat hamil bersama-sama, kali ini cikgu pula! Memang betul penyakit berjangkit ni. Kejadian ini berlaku di sebuah sekolah di Kansas, Amerika Syarikat. Boleh dikatakan separuh daripada guru di sekolah itu sedang mengandung atau baharu sahaja bersalin.

Pihak pentadbiran sekolah itu berkongsi foto guru-guru tersebut di laman Facebook, dan boom! Terus viral.

Salah seorang daripada guru tersebut, Kelli Jo Sheahon, memberitahu yang mereka sangat seronok bila melihat ibu lain dan saling bertanyakan keadaan masing-masing. Kelli sedang hamil anak kembar. Katanya lagi, tidak ramai yang berpeluang untuk melalui pengalaman seperti ini.

IKLAN

Nasib baiklah tarikh jangka bersalin semua guru-guru ini agak ‘jarak’, jadi tidaklah mereka semua cuti pantang pada waktu yang sama. Kata pengetua sekolah itu, Ashley Miller, dia sangat teruja untuk kesemua pekerjanya (selepas dia elok dari terkejut), dan mengatakan yang berita kehamilan mereka semua sesuatu yang menarik.

IKLAN

“Ketika guru ketiga memberitahu yang dia hamil, saya terkejut. Masuk yang keempat, saya terkejut sangat. Bila ada guru kelima pula beritahu tentang kehamilannya, saya dah tak tahu apa nak cakap. Bila masuk guru ketujuh, saya akhirnya teringat untuk ucapkan tahniah. Ayat pertama yang keluar dari mulut saya bila tahu dia hamil, awak bergurau ke ni?”, kata Miller kepada ABC News.

IKLAN

Klik JURURAWAT HAMIL SERENTAK untuk cerita lebih lanjut.

SUMBER: LAMAN WEB MOTHER.LY

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI