Kanak-kanak yang sedang membesar memang sangat aktif dan cergas. Lumrah bagi kanak-kanak untuk sentiasa aktif bermain kerana rasa ingin tahu dan mempelajari perkara baru membuatkan mereka ingin meneroka lebih mendalam. Ini adalah sebahagian daripada perkembangan sihat dan positif untuk kanak-kanak. Namun, dalam masa yang sama kanak-kanak yang aktif juga cenderung untuk mendapat risiko kecederaan ketika bermain.

Kecederaan akibat terjatuh yang dialami oleh kanak-kanak semasa mereka bermain boleh menyebabkan luka yang serius dan boleh meninggalkan kesan parut. Sebagai ibu bapa, kita sentiasa mahu melindungi anak-anak daripada sebarang kemalangan.

Sangat penting sebagai ibu bapa untuk mengetahui rawatan yang terbaik untuk merawat luka anak anda dan untuk mengelakkan parut luka kekal lama. Pemilihan produk yang sesuai amat penting untuk memastikan luka cepat sembuh dan tidak meninggalkan parut degil.

Sebelum membeli sesuatu produk penjagaan kulit, anda perlulah menilai dahulu produk tersebut agar berkesan apabila digunakan. Ciri yang bagaimana anda perlu cari?

1. Membantu membaik pulih dan melindungi kerosakkan kulit

Pastikan kandungan bahan yang terdapat dalam produk tersebut boleh membantu kesihatan kulit dengan menyuburkan kulit, meningkat imuniti kulit serta membantu melindungi kulit daripada kerosakan akibat radikal bebas. Meningkatkan penghidratan kulit serta membekalkan khasiat bagi membantu membaiki sel-sel kulit yang rosak.

2. Sesuai digunakan seisi keluarga termasuklah bayi, kanak-kanak dan orang dewasa

Bukan senang untuk mencari produk yang sesuai digunaakan oleh seisi keluarga. Pastikan bahan yang terdapat di dalam produk tersebut mesra bayi, kanak-kanak dan orang dewasa. Setiap rumah perlu mempunyai produk seperti ini untuk digunakan pada waktu kecemasan.

3. Pengiktirafan jenama produk

Pilih jenama produk penjagaan kulit yang diiktiraf dari dermatologis dan diuji di makmal Pierre Fabre.

Eau Thermale Avène sebuah jenama dermokosmetik berasal dari Perancis bertaraf antarabangsa telah memperkenalkan Cicalfate Restorative Skin Cream untuk melindungi kulit yang sensitif, melegakan ketidakselesaan pada bahagian tangan dan merawat luka yang tidak bernanah. Krim pemulihan ini diuji secara klinikal dan terbukti 2x dapat mempercepat proses pemulihan serta mengekalkan kesan penyembuhan yang optimum.

Bahan yang terdapat dalam produk ini seperti Sucralfate, Cooper-zinc Sulfate Complex, Avene Thermal Spring Water. 81% melihat penambah baikkan pada kulit selepas 14 hari pengunaan.

Kelebihan yang terdapat dalam Cicalfate Restorative Skin Cream adalah:

1. Membantu melindungi dan memulihkan kulit secara optimal
2. Mempercepatkan proses penyembuhan
3. Boleh digunakan pada permukaan badan, muka dan bibir
4. Sesuai untuk bayi, kanak-kanak dan juga orang dewasa

Bagaimana cara penggunaan supaya ianya berkesan?
Bersihkan dan keringkan kulit terlebih dahulu kemudian sapukan Cicalfate Restorative Skin Cream dua kali sehari pada kawasan yang terjejas. Elakkan menyimpan cream ini di kawasan beku ataupun terdedah kepada suhu dibawah 32◦F.

Untuk maklumat lanjut tentang jenis-jenis produk Eau Thermale Avène Cicalfate boleh hubungi Eau Thermale Avène menerusi Facebook:@AveneMY, Instagram: @eauthermaleavenemy atau ditalian 03-5569 4588.

Anda tidak perlu risau lagi untuk mencari produk yang mesra pengunaan dan boleh digunakan oleh seisi keluarga kerana produk EAU THERMALE AVENE CICALFATE RESTORATIVE SKIN CREAM mampu melindungi kulit anda sekeluarga. Keselesaan kulit anda dan keluarga amat penting supaya banyak aktiviti boleh dilakukan bersama tanpa memikirkan kulit sensitif.