Macam-macam ragam ketika nak tidurkan anak. Paling best, bila dah tidurkan anak tiba-tiba dia terbangun pula. Siap pakej disertai tangisan! Kalau seorang pun dah pening nak handle, apa lagi kalau anak kembar kan?

 

Begitulah kisahnya dengan akmasyafira, yang berkongsi video anak-anak kembarnya yang sedang tidur. Katanya, kesemua mereka sudah tidur apabila pada tengah malam salah seorangnya bangun dan menangis.

Artikel Menarik: [Hari-Hari Tambah Sayang! Amal Doa Kekal Romantis Suami Isteri Paling Mudah]

Bayi kembar yang merupakan anak kedua itu dinamakan sebagai Nelda, biasanya akan bangun setiap malam dan menangis dahulu. Tambah ibu ini, Nelda yang akan trigger adik-beradik kembarnya yang lain untuk ikut menangis.

Jom, tonton video;

IKLAN
@akmasyafira Punca mama&papa menangis malam malam 😅 #triplets ♬ original sound – Mama Triplet ❤️

“Ini Nelda, dia akan mula-mula menangis. Yang lain dah start terjaga. Naida dah start follow Nelda menangis. Lepas semua menangis, dia akan pura-pura tidur.”

Tambah ibu ini, suara tangisan bayi kembar mereka inilah yang menjadi punca dia dan suami menangis malam-malam.

Artikel Menarik: [Tak Sedar Budak Jatuh Dari Tingkap, Kereta Terus Gerak Tinggalkan Dia!]

IKLAN

Yang lucunya, video viral ini mendapat perhatian kerana pada hujung video dapat dilihat wajah Nelda yang seolah-olah berpuas hati dapat mengejutkan yang lain.

Apabila adik-beradik kembarnya menangis, Nelda kelihatan seperti mengantuk dan mahu menyambung tidur ditemani suara merdu mereka! Inilah yang dipanggil white noise asli.

Komen orang ramai yang menonton;

IKLAN

Sikit-sikit, lama-lama jadi bukit. Ayuh, belajar cara didik anak untuk menyimpan sejak mereka kecil. Daftar sekarang di https://toko.ideaktiv.com/product/ajar-anak-simpan-duit/