Tahniah diucapkan buat jaguh berbasikal trek negara, Datuk Azizulhasni Awang yang selamat menimang cahaya mata keempatnya. Tambah manis lagi, si kecil itu berkongsi tarikh lahir yang sama dengan bapanya iaitu pada 5 Januari lalu.

Menurut perkongsiannya, bayi kecil itu lahir beberapa minggu lebih awal dan kebetulan tanpa disangka jatuh pada hari kelahirannya.

“Syukur isteri yang tersayang @tyailyana memberikan hadiah hari lahir yang sangat bermakna. Hadiah yang tidak disangka ini hadir beberapa minggu awal dan memberi kejutan besar buat kami sekeluarga.

“Bermula dengan menemani isteri untuk pemeriksaan mingguan dan diikuti dengan doktor memberitahu yang baby sudah tidak sabar untuk keluar, maka berakhirlah kami berdua di bilik bedah hanya beberapa jam selepas itu.

“Saya Bapa Kepada Empat Anak” Azizulhasni Timang Anak Keempat, Teruja Kongsi Tarikh Lahir Sama!

“Alhamdulillah syukur isteri dan baby sehat walafiat dan dilindungi oleh Allah swt.

“Masyaallah Tabarakallah sekarang saya adalah ayah kepada 4 orang anak, semoga Allah swt memberikan balasan syurga kepada isteri yang banyak berkorban. I love you so much sayang ❤️,” tulisnya.

IKLAN

Dalam pada itu, pelumba yang digelar The Pocket Rocket Man ini turut berkongsi pilihan nama buat anak keempat mereka yang merupakan seorang bayi perempuan.

“Saya Bapa Kepada Empat Anak” Azizulhasni Timang Anak Keempat, Teruja Kongsi Tarikh Lahir Sama!

Nama indah, Amna Aseeya pula dipilih buat si kecil malah mempunyai makna yang cukup baik.

“Alhamdulillah baby ke-4 kami perempuan 💕. Kami berdua menamakannya dengan nama, AMNA ASEEYA.

“Amna, dalam bahasa Arab bermaksud keselamatan, perlindungan, keamanan. Manakala Aseeya, maksudnya penyayang. Juga nama isteri Firaun yang soleh, Aseeya binti Muzahim, yang hidup pada zaman Nabi Musa, seperti yang disebutkan dalam Sahih Bukhari dan Muslim. Ia berasal dari kata A-S-A yang digunakan di beberapa tempat dalam Al-Quran.

IKLAN

“Saya Bapa Kepada Empat Anak” Azizulhasni Timang Anak Keempat, Teruja Kongsi Tarikh Lahir Sama!

“According to Hadith, she will be among the first women to enter Paradise. “The best of women among the people of Paradise are Khadija bint Khuwaylid, Fatimah bint Muhammad, Maryam bint ‘Imran, and ‘Asiyah bint Muzahim, the wife of Pharaoh.”
(Source: Musnad Aḥmad 2896)

“Semoga Allah memberkati anak-anak kita dengan kesihatan, dan ketakwaan dan ikatan kasih sayang,” tulisnya berkongsi.

Terdahulu, Azizul dan isterinya, Athiah Ilyana turut memiliki tiga cahaya mata lain iaitu Amna Maryam, 12, Amna Khadeeja, 8, dan Amna Fateema, 2.

IKLAN

Menarik: “Impian Hari Lahir Ke-45” Mahu Sambut Di Mekah, Siti Nurhaliza Bawa Anak-Anak Tunai Umrah!

 

“Saya Bapa Kepada Empat Anak” Azizulhasni Timang Anak Keempat, Teruja Kongsi Tarikh Lahir Sama!

Sertai ‘Komuniti Pa&Ma Ikhtiar Hamil‘ untuk mengikuti pelbagai tip kesuburan dan kehamilan serta pelbagai aktiviti yang dianjurkan oleh Pa&Ma bersama pakar.

Klik : https://t.me/+ocjF2NSo9pFjNTU1

https://chat.whatsapp.com/JcDPcXwwhrh4v052XOEmAG

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI