Suami yang mahu menunjukkan penghargaannya terhadap isteri yang sudah banyak menguruskan hal rumah tangga, pasti akan sanggup mendapatkan hadiah teristimewa buat pasangannya itu. Isteri tidak pernah mengharapkan sebarang hadiah dari suami, kalau ada itu bonus. Tetapi jika tiada pun, asalkan suami menyayangi dan menghargainya sudah cukup untuk isteri.

Tak Ada Hadiah Atau Suprise, Hanya Ingatan Tentang Akhirat. Tanda Suami Sayang Isteri

Mungkin dengan memberikan hadiah, buat kejutan istimewa atau bawa isteri pergi bercuti, suami itu akan dianggap sweet dan romantik. Betul, memanglah suami begitu layak dikategorikan sebagai suami yang baik dan sayangkan isteri. Definisi sebenar seorang suami yang sweet bukan setakat itu sahaja, tetapi apabila dia sering mengingatkan suri hatinya tentang akhirat, itulah romantis yang sebenar.

Artikel Menarik: [Jangan Tidur Sebelum Minta Maaf, Mana Tahu Itu Malam Terakhir Kita Tengok Muka Pasangan]

Besar pahalanya jika suami sentiasa mengingatkan isteri tentang akhirat. Apatah lagi jika melakukan ibadan bersama-sama dan tanpa jemu menuntut ilmu agama sebagai ‘bekalan’ di akhirat nanti.

IKLAN

Ustaz Azhar Idrus (uaioriganal) telah berkongsi satu perkongsian menarik daripada Ustaz Syeikh Nazrul Nasir Al-Azhari tentang “Sweet yang sebenar bagi pasangan” di laman instagramnya.

“Sweet yang sebenar itu, bukanlah setakat jalan-jalan bawa pasangan, isteri dan selfie sana-sini. Akan tetapi membawa isterinya ke majlis-majlis ilmu juga.

IKLAN

Tak Ada Hadiah Atau Suprise, Hanya Ingatan Tentang Akhirat. Tanda Suami Sayang Isteri

Mempunyai isteri yang solehah itu adalah bukan dari hal keduniaan, malah ianya adalah salah satu jalan untuk suami itu ke syurga oleh kerana isteri isteri yang solehah.”

IKLAN

Artikel Menarik: [Tak Perlu Beritahu, Isteri Boleh Rasa Sendiri Kasih Sayang Suami Padanya]

“Jika seorang suami itu, dikurniakan isteri yang solehah. Ibaratnya dia telah menyempurnakan sebahagian daripada tuntutan agamanya.

“Khidmat paling besar seorang isteri itu, bukanlah khidmat kepada Tuan Guru atau pon Masyaikhnya. Akan tetapi khidmat paling besar seorang isteri adalah, berkhidmat kepada suaminya, itulah khidmat yg paling besar dan paling terbaik bagi seorang isteri.”

Daripada,
Syeikh Nazrul Nasir Al-Azhari
@ustaznazrul_abdnasir

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI