Bila disahkan hamil, orang yang paling teruja tentulah anak-anak Datin Vie Shantie Khan kerana mereka mengimpikan adik baru. Sepanjang kehamilan bermula trimester pertama hinggalah trimester ketiga, Datin Vie mengalami pelbagai perubahan pada dirinya sendiri termasuklah kulit kering, tidak bermaya, bentuk badan berubah, cepat penat dan sebagainya.

Menurut Datin Vie, ketika hamil penjagaan diri sangat penting bagi memastikan ibu dan bayi sentiasa sihat dan dalam keadaan yang baik. Bukan hanya penjagaan luaran yang penting malah emosi juga perlu tenang dan sentiasa positif.

Pengalaman Kehamilan

Kehamilan kali ini yang keempat dan tentu sekali ada perbezaannya. Apa yang membuatkan kehamilan kali ini berbeza sedikit kerana Vie hamil diusia 30an dan tidak sama dibandingkan ketika hamil di usia 20an. Apa yang menariknya, pengalaman kali ini Vie dapat merasai semuanya bermula dengan alahan, perubahan tubuh badan, pergerakan bayi, perubahan emosi kerana pengalaman kehamilan dahulu Vie masih muda.

Kesan Stretch Mark Tiada

Vie mengakui keadaan perutnya yang semakin membesar langsung tidak meninggalkan sebarang perubahan pada permukaan kulit. Dengan bantuan produk Bio-Oil Skincare Oil, kesan regangan yang sentiasa menjadi mimpi ngeri ibu hamil tidak menjadi satu masalah.

IKLAN

“Setiap orang patut mencuba produk ini kerana bau produk ini sangat menenangkan dan bau tersebut seperti kita mencium bayi baharu lahir,” kongsi Vie mengenai minyak Bio-Oil Skincare Oil.

Selain itu, bila menggunakan produk ini Vie dapat merasai kulit menjadi lembut, tidak berminyak dan tidak melekit. Ianya meresap cepat ke dalam kulit dan sangat selesa seperti tidak memakai apa-apa.

Aroma Bio-Oil Menenangkan Emosi Ibu Hamil

Ibu hamil akan mengalami perasaan yang penat, mengantuk, emosi tidak stabil dan kesemua perasaan ketika hamil ini adalah disebabkan perubahan hormon.

Dengan produk Bio-Oil Skincare Oil ini, selain dari memulihkan kesan stretch mark, baunya juga boleh menenangkan emosi ibu hamil. Bagi Vie bahan kandunganya seperti Lavender, Chamomile, Calendula, Rosemary sememangnya untuk menenangkan emosi dan membuatkan kita rasa ingin memakainya sentiasa.

Kelebihan Produk Bio-Oil

Sebagai salah seorang pengguna produk ini, Vie berkongsi beberapa kelebihan yang ada pada Bio-Oil Skincare Oil dan dia yakin ia sangat bagus untuk ibu hamil.

“Produk ini membantu mengurangkan parut (baru dan lama) yang ada pada Vie. Selain itu, kulit Vie kekal hidrat dan selesa. Vie yakin produk ini selamat digunakan semasa hamil dan yang paling penting halal. Menurut pembacaan Vie, produk ini juga sesuai untuk kulit sensitif dan hypoallergenik. Jadi sesiapa sahaja boleh memakainya.”

Tip: Bio-Oil Skincare Oil juga boleh digunakan pada muka untuk pigmentasi akibat perubahan hormon pada ibu hamil. Sapu dua kali sehari untuk tempoh kehamilan.

Cara Penggunaan

Ibu hamil jelita ini turut berkongsi cara penggunaanya Bio-Oil Skincare Oil yang sangat mudah. “Vie hanya sapukan Bio-Oil Skincare Oil dan urut dalam gerakan bulat sehingga diserap sepenuhnya ke dalam permukaan kulit. Guna dua kali sehari sekurang-kurangnya untuk tempoh tiga bulan. Semasa mengandung, Vie gunakan Bio-Oil Skincare Oil ini dari awal trimester ke-2.”

Setiap ibu hamil perlu mencuba produk ini kerana ia menjadikan kulit lembut dan berseri, dan yang paling penting, anda tidak perlu risau tentang pembentukan regangan kulit. Anda kini boleh menikmati pengalaman kehamilan yang indah.