Anak lelaki manja? Layankan je. Masa kecil dia manja. Sikit-sikit ibu, sikit-sikit ayah. Ada je request dia. Tapi ibu ayah ketahuilah bahawa bila dia dah besar esok, dia bakal jadi jauh lebih dewasa dari kita.

Jarang dah nak panggil ibu, ibu tolong itu ini. Banyaknya buat sendiri. Baru betul lelaki sejati pada dia.

Lebih banyak buat hal sendiri, dengan kawan-kawan dan dunia dia. Serius, kita akan terasa jarak lifestyle kita dengan dia nanti.

Konon-konon dah matang, nak peluk cium kita pun dia dah malu nanti. Sekarang pun berperang juga la nak cium dia, asyik ngelak je.

BACA JUGA

[Anak Bercakap Bahasa Sendiri, Ibu Ini Kongsi Tip. Kini Anaknya Dah Peta Bercakap!]

[Dua Tiga Kali Panggil Anak Tak Sahut, Jangan Terus Jerit. Buat Macam Ni, Tengok Hasilnya!]

Anak Lelaki Manja, Minta Peluk & Cium Layankan Je. Nanti Besar Kita Pula Rindu!

IKLAN

Ada peluang dakap la anak lelakimu sepuas-puasnya. Cium lah dia semesra yang boleh. Usap la kepalanya selembut hatimu sekerap boleh.

Sesungguhnya waktu untuk manjakan dia tersangat la singkat. Pejam celik pejam celik, dewasa sudah.

Hargailah anak-anak kita sebaiknya

Sementara itu, Mohd Fhais juga turut memberi pesanan, hargailah anak kita sebaik-baiknya.

Melihat dengan mata, yang kita nampak fizikal sahaja..

IKLAN

Melihat dengan akal, yang kita nampak perangainya..

Melihat dengan hati, yang kita rasa ialah emosinya..

Melihat dengan jiwa, pasti kita dapat benar benar memahami dia.

Anak Lelaki Manja, Minta Peluk & Cium Layankan Je. Nanti Besar Kita Pula Rindu!

✅ anak-anak bukan sekadar makhluk jasad tapi dia juga makhluk jiwa sama seperti kita.

IKLAN

Lihat dia sebaik-baiknya yang dia layak, insyaAllah mudah kifa selami & fahami jiwanya.

Kredit: Mohd Fhais Salim

Anak Lelaki Manja, Minta Peluk & Cium Layankan Je. Nanti Besar Kita Pula Rindu!

Jom, join Gathering Ibu Hamil Menawan sekarang! Banyak aktiviti dan hadiah menarik menanti dan penampilan istimewa Pn. Nad Masrom. Klik DAFTAR segera di sini https://toko.ideaktiv.com/product/gathering-mama-hamil-menawan-pama-x-numom/

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama)