Merakam sekeping foto bersama suami disaat anak-anak membesar kita rasakan payah. Hakikatnya itulah kenangan yang perlu disimpan bersama-sama.

Warkah sayu seorang ibu, Nurul Mohd yang jarang-jarang mengabadikan kenangan bersama arwah suaminya sepanjang 11 tahun berumah tangga kini menjadi sesalan hidupnya.


Kongsinya, belajarlah untuk mengabadikan setiap momen bersama dengan sekeping gambar sebagai kenangan untuk di masa hadapan. Penting untuk kita buat mengubati hati yang kehilangan. Jangan sia-siakan waktu bersama.

Hari ni saya share satu lagi kekesalan yang saya ada selepas pemergian suami. Ye. Saya dan suami rupanya tak banyak gambar berdua selama 11 tahun perkahwinan kami.

Gambar berdua tanpa anak-anak. Rasanya tak sampai 20 keping. Adoi la.

Masa duk belek-belek gambar dalam phone, pen drive, google drive, tertanya juga kenapa lah waktu itu tak de gambar berdua. Saat bercuti bersama atau sekadar pergi ke tesco ke apa ke.

Sebab bila dah kehilangan ni, lain rasanya bila melihat gambar berdua. Ada rasa kasih, cinta, sayang di situ. Lain la. It is just different.

IKLAN

Jadi sekarang, saya akan pastikan saya ambik gambar bersama anak-anak. Apa saja yang kami lakukan. Ke mana saja yang kami pergi. Sampai anak-anak dah boring. Tapi saya selalu ceritakan kekesalan saya mengenai ketiadaan gambar bersama suami.

Mereka faham. Walaupun kadang-kadang ada protes. I want to be part of the picture. Not only the moment.

Sebab apa tau, nanti bila dah takde, anda scroll balik gambar. Gambar itu seolah-olah berbicara.

Ada kisah di sebalik gambar-gambar tersebut. Jadi sahabat-sahabat yang masih berpasangan, ambik gambar berdua banyak-banyak ye. Ambil kisah saya sebagai teladan. Take care, peeps!

IKLAN

Love,
Nurul

Gambar
Ni contoh gambar berbicara.

Iaitu:
Saya tak tahu yang arwah suami akan cuim dahi saya secretly. Everytime tengok gambar ni, it makes me smile. Tersipu-sipu malu.

Sadly, this is our last pic together. Taken in 2017. Tengah heavily pregnant dengan khadijah.

IKLAN

Yup.
2017.
Last pic together.

Nukilan Nurul Mohd

Menarik:  Bagus Untuk Anak Formula Terbaharu Susu Kambing Karihome Dengan Kualiti Terbaik!

Ayuh, kembalikan kesegaran dan tenaga anda bersama pasangan tersayang melalui Bengkel Refresh & Recharge: Jom Kembali Semangat!

Daftar di https://toko.ideaktiv.com/product/jom-kembali-semangat/

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!