Ibu mana yang tak risau melihat keadaan anak yang sakit. Tambah menyedihkan apabila keadaan anak semakin hari semakin merisaukan hati ibu. Sama seperti perkongsian Puan Syera apabila bayinya yang baru dilahirkan terkena jangkitan pada bahagian mata sehingga menyebabkan kedua-dua mata anaknya berdarah.

Risau dengan keadaan si kecil itu, dia terus mendapatkan rawatan pakar mata. Tambahnya lagi emosi agak terkesan kerana dia masih berada dalam tempoh berpantang. Kejadian ini menjadikan dia dan suami ibu bapa yang lebih kuat untuk Marissa. Ikuti perkongsian ini.


Wajib Baca: DUIT RAYA ANAK HILANG TANPA KESAN? INI CARA TERBAIK IBU AYAH KENA BUAT

Masa saya lahirkan Qaseh Marissa Sofia, husband tangkap gambar memang nampak mata kanan bertahi tapi after esok tu tengok ok dah. Masa awal-awal kami perasan mata kananya seperti ada tahi mata sedikit tapi memang tak jangka boleh jadi teruk. Masa usianya 14 hari, memang ketara nampak banyak tahi pada mata kanannya sampai tak boleh celik.

Kami ke klinik dan diberikan ubat titis sebab tak ada ubat untuk bayi. Tapi keadaan matanya makin teruk. Masa kami cuba lap, tiba-tiba keluar darah pula.

Panik tak usah cakaplah, saya pula pertama kali bergelar ibu. Bila jadi macam ni memang sedih sangat tengok keadaan baby sendiri.

IKLAN

Saya sendiri masih berpantang, menangis tak berhenti mengenangkan kesakitan baby. Selepas mata kanan, kemudian mata kiri pun turut berjangkit, bengkak dan berdarah.

Memang kami berulang bertemu pakar mata kerana mahu mata anak sihat kembali.Masa berdarah tu doctor dah cakap infection dah,jadi saya terus bawa anak jumpa pakar mata Enam kali berulang untuk rawatan cuci luka. Dalam tempoh sebulan jugalah baru kedua-dua mata bayi kami pulih.

Alhamduillah kini mata bayi kami pulih sepenuhnya. Doktor bagi ubat titik khas untuk dia. Usianya pun dah dua bulan dan makin lucu keletahnya.

IKLAN

Gambar terkini Marissa

Kredit: Nurasyera

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

IKLAN

WEBINAR AKU TAK TAKUT BERANAK

Sertai Webinar keibubapaan terbesar dianjurkan tahun ini. Pastikan anda bersama kami untuk bersama-sama mendapat ilmu dan peluang memenangi pelbagai hadiah.

Webinar PERCUMA ini membariskan speaker-speaker hebat dan berpengalaman dalam bidang keibubapaan seperti Ustaz Don, Ustaz Kazim Elias, Dato’ Dr Fazley Yaakob, Dr Rizal Abu Bakar, Dr Maiza Tusimin dan Dr Afida Sohana.

🔸 27 JUN 2021
🔸 8.00 PAGI – 10.00 MALAM
🔸 Secara virtual di platfotm ZOOM

Selain berpeluang menceduk ilmu yang dikongsi, anda juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah sebab ada 70 hadiah best yang ditawarkan termasuklah sebuah handphone 📱

Jom jadi peserta terawal!

✍🏻 Daftar sebagai peserta di:
https://bit.ly/3yT61Ex

Jom daftar sekarang untuk berpeluang menang hadiah cabutan bertuah!_