Foto dan video yang dimuat naik oleh pelawak Jihan Muse, menunjukkan aksi Ungku Arsalan Haq menghisap ibu jari kaki ternyata menarik perhatian peminatnya.
Menerusi kapsyen yang ditulis Jihan, dia bertanya pengikut IGnya sarapan apa pagi itu dan memberitahu anaknya hanya makan kaki.

“Breakfast apa tu acik? #babyninja tgh mkn kaki. Huhu. Video makan kaki kat ig @ungkuarsalanhaq mak saya cakap sini utk video parodi dia jer,” tulisnya.

Nak Adik Lagi! Netizen Usik Jihan Muse Selepas Lihat Aksi Anaknya Hisap Ibu Jari KakiRata-rata pengikutnya memberitahu Arsalan mahu adik atau meminta Jihan untuk melahirkan seorang bayi lagi.

“Selalu orang tua kata baby hisap jari kaki nak adik lagi.”Nak Adik Lagi! Netizen Usik Jihan Muse Selepas Lihat Aksi Anaknya Hisap Ibu Jari Kaki

Malah ada netizen yang mengusik Jihan dengan menyatakan tahun depan dapat adiklah tu.

IKLAN

Sementara itu, menerusi akaun IG anaknya pula, Jihan memuat naik video Arsalan menghisap jari kakinya dan menafikan anaknya mahu adik.

Caye bukan nak adik caye nak shoshoo apa la acik ni

A post shared by BABY NINJA (@ungkuarsalanhaq) on

“Saya bukan nak adik saya nak susu apa la acik ni,” tulisnya.

IKLAN

Bagaimanapun, ada beberapa netizen yang memberikan pendapat mereka dengan menyatakan bayi yang hisap ibu jari kaki bukan nak adik tetapi ia adalah perkembangan yang normal untuk setiap bayi.

“Baby hisap jari untuk refleksi badan. Takde kena mengena dengan nak adik”.

IKLAN

Nak Adik Lagi! Netizen Usik Jihan Muse Selepas Lihat Aksi Anaknya Hisap Ibu Jari Kaki

Jadi bila dah ada fakta ni Jihan dah tak perlu nak susah hati lagi. Malah menerusi kajian yang dijalankan bayi hisap ibu jari kaki sebenarnya untuk merangsang pertumbuhan otak mereka yang sedang berkembang. Tak ada kaitan pun nak dapat adik.

Kredit: ig Jihan Muse & ungkuarsalanhaq

 

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI