Hari ini, memilih suami bukan semata-mata melihat saiz poketnya sahaja. Tetapi lihatlah bagaimana dia memimpin sesuatu perkara. Paling mudah, lihat bagaimana dia memimpin kehidupannya.

“Nak Pilih Suami Bukan Tengok Saiz Poket” Dato Fadzillah Kamsah Titip Nasihat

Kerana jika dia matang dan berjaya memimpin kehidupannya, pasti dia berupaya memimpin rumahtanggamu kelak.

Tak handsome, janji beriman ya anak-anak.

Lihat bagaimana dia menzahirkan rasa cinta pada kamu dan keluargamu. Lihat pula bagaimana dia menghormatimu sebagai seorang wanita. Dia melayanmu seperti seorang ratu. Iaitu dengan cara memberi sepenuh perhatian dan kasih sayang tak bertepi.

Dia tahu membawamu ke jalan agama. Mengajakmu untuk mendekatkan diri dengan Allah SWT serta sentiasa mengingatkanmu tentang hal kebaikan.

IKLAN

Para wanita yang bijaksana,

Jika temui calon suami seperti ini, maka bukalah hati seluasnya dan terimalah dia dengan lapang dada. Tetapi kena hati-hati juga ya, pastikan dia masih bujang dan belum berpunya.

Moga bertautlah hati kalian pada lelaki yang tepat, bertanggungjawab dan punya visi hidup yang jelas. Nak memilih lelaki, pilihlah seorang pemimpin.

IKLAN

Selamat maju jaya ya kepada yang sedang mencari.

Suami adalah pemimpin, isteri perlu dipimpin.

Kredit: Dato’ Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah

IKLAN

“Nak Pilih Suami Bukan Tengok Saiz Poket” Dato Fadzillah Kamsah Titip Nasihat

Jom, kongsikan foto comel si manja anda bertemakan Jungle Cuties di SINI! Ada hadiah menarik menanti.(https://www.majalahpama.my/pencarian-bayi-pilihan-pama/)

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!

 

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI