Pelakon popular, Norman Hakim menerusi instagramnya berkongsi kisah 15 tahun yang lalu dimana dia terpaksa menyambut kelahiran anak keduanya di dalam kereta.

Ketika itu dia mendirikan rumah bersama pelakon terkenal, Abby Abadi. Menurutnya lagi, saat itu Abby sedang bertarung nyawa untuk melahirkan zuriat ke dua mereka.

“Hari ni 15 TAHUN lepas,mama @abby_abadi112 bertarung nyawa dalam kereta untuk lahirkan anak ini & Allah s.w.t pilih papa untuk sambut kelahirannya dalam kereta…(sorry bok terpaksa crop pic sbb tak berhijab time ni..banjer telinga ckit jek😝)”

Memang comel habis gambar baby yang dikongsi oleh Norman. Norman turut meminta untuk agar pengikut di instagramnya meneka siapakah baby tersebut. Macam dah boleh agak siapa kan?

IKLAN

“Soalannya,siapakah anak itu?Boleh tolong tag dia tak & bagitau yang kitaorang sayang..sayang..sayang sangat kat dia dunia akhirat dan mohon sama2 doakan segala yang terbaik buat dia sempena ulangtahun kelahirannya hari ni…🙏🏻❤️🤗”

15 tahun berlalu, dah besar anak dara Norman dan Abby. Cantik manis orangnya, dia ialah Marissa Dania.

Umum sedia maklum bahawa pelakon Norman Hakim dan Abby Abadi pernah berkahwin dan mereka telah pun lama berpisah. Mereka juga sudah berkahwin dengan pasangan masing-masing.

Namun, apa yang menariknya tentang mereka adalah walaupun sudah lama berpisah namun Norman dan Abby tetap menjalinkan hubungan yang baik seisi keluarga.

Justeru, tidak hairanlah apabila kisah rumah tangga mereka menjadi perhatian sehingga dijadikan inspirasi kerana seronok melihat keakraban dan ukhuwah yang terjalin.

Norman dan Abby bercerai pada 2006. Menerusi perkahwinan tersebut, mereka memiliki tiga cahaya mata, Mohamed Danish Hakim, 17, Marissa Dania Hakim, 15, dan Maria Danisha Hakim, 12.

Selepas itu, Norman mendirikan rumah tangga dengan Memey Suhaiza pada 24 September 2011 dan turut dikurniakan tiga orang cahaya mata, dua lelaki dan seorang perempuan, Muhammad Darwisz Hakim, 7, Muhammad Dikhriz Hakim, 5, dan Mikayla Delisha Hakim, 1 tahun.

Sumber: Norman Hakim