Penat bekerja, pulang ke rumah pula terpaksa turun ke dapur menyediakan hidangan buat anak-anak. Menyediakan menu ringkas tanpa bahan yang banyak membolehkan kerja memasak di dapur jadi lebih mudah dan pantas. Masa rehat juga terasa lebih cepat.

Hidangan resipi Telur Bistik ringkas yang dikongsikan oleh Dapur Cheyah ini boleh dicuba. Cukup ringkas dan pantas malah menjimatkan masa mama. Jom cuba. Jangan lupa tambahkan sayur sayuran untuk lebih khasiat.


Bukan main tajuk resepi pun. Tapi betul, simple gini memang makan nasi bertambah lagi-lagi buat anak-anak. Jom tengok cara buat telur bistik cara Cheyah.

Bahan-bahan yang digunakan

2 biji telur
1/2 dada ayam dipotong dadu
1/2 cawan sayur campur
2 sudu besar sos tiram
2 sudu besar sos cili

2 sudu besar sos tomato (cheyah tak letak sebab dah habis)
1/4 biji bawang holland (potong dadu)
3 ulas bawang putih (dicincang)
Sedikit minyak
Serbuk perasa
Air secukupnya

IKLAN

1. Pecahkan telur, masukkan sedikit garam dan goreng bagi masak. Angkat dan biarkan.

2. Tumis bawang putih dan bawang holand, masukkan ayam. Bila dah nampak ayam hampir masak, masukkan segala sos yang ada.

3. Tambahkan sedikit air. Masukkan bahan perasa dan last sekali masukkan sayur campur. Dah siap!

4. Curahkan atas telur tadi.

5. Ready to eat. Selamat mencuba.

EPISOD 3 PA&MA JOURNEY BERSAMA JOVIANNINA : HOME SCHOOLING

Adakah impak pada anak-anak yang belajar dari rumah? Pasti ada diantara ibu dan bapa di luar sana yang mungkin sedang merancang untuk anak-anak belajar dari rumah.

Saksikan Episod ke 3 dengan topik Home Schooling di Journey Bersama Jovianina pada 2 September Ogos 2020, jam 9 malam.

#PaMaJourneyBersamaJovianNina
#AstroRIA
#MajalahPAMA

Nak macam-macam info? Jom join channel Pa&Ma D Parents Channel