Sebut sahaja popia sudah terbayang kerangupannya. Sudah bosan dengan popia carbonara dan popia dengan pisang, kali ini paling ringkas dengan popia dan crab stik pula.

Hanya perlukan dua bahan, popia rangup tersedia dengan inti super sedap untuk anda. Jom cuba resipi perkongsian Mell Abd Rahman.


Seperti di bawah ya adinda dan kakanda semua.

Bahan-bahan:
Kulit popia
Crab stick

Bentang kulit popia seperti hamparan permaidani cintaku padamu (dalam posisi bucu menghadap kita.) Letakkan crab stick atas kulit popia di bahagian bucu tersebut.

IKLAN

Gulung sama seperti popia biasa.

Popia yang sudah siap digulung kemas dan kacak. Siap sedia untuk digoreng.

IKLAN

Panaskan minyak macam biasa.

Goreng popia ketam sehingga kuning. Susun cantik-cantik dalam kuali supaya semuanya terkena minyak dengan sempurna.

Taraa..siap tersusun cantik di pinggan. Dipadankan dengan semangkuk kecil sos cili thai. Bagai pinang di belah dua.

IKLAN

Menarik: Resipi Tomyam Jadi Lain Macam Sedapnya Bila Tambah Air Rebusan Ni, Memang Power

Peranan ibu ayah dalam kehidupan anak-anak sangat besar. Setiap apa yang kita sediakan untuk anak menentukan masa depan mereka. Itulah sebabnya kita dianggap seperti SUPERHERO pada mereka. Dengan hanya RM20, banyak ilmu yang akan mama papa dapat. Yang paling best, akan dapat AKAUN SSPN secara automatik!

Untuk mendaftar, klik https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-detik-indah-bersama-si-manja/

Mama jom rileks jap, klik link NI!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)