Setiap pasangan yang berumah tangga pasti memasang niat untuk mempunyai zuriat sendiri. Boleh jadi cepat, boleh jadi lambat. Semuanya bergantung kepada rezeki. Jangan pernah kenal erti putus asa dan berhenti berusaha. Hasilnya pasti ada, sebagai manusia biasa banyakkan bersabar dan berdoa pada Allah SWT.

Berdebar-Debar Tunggu Result UPT, Tapi Cuma Naik 1 Line. Luluhnya Hati, Hanya Tuhan Yang Tahu

Bagi pasangan yang sedang berikhtiar untuk hamil, bolehlah anda cuba tip ini seperti yang dikongsikan oleh Pusat Rawatan As-Syifa An-Nur ini. Caranya tidak sukar, hanya memerlukan kesungguhan serta keyakinan untuk melakukannya.

Artikel Menarik: [Naik Je Double Line, Ibu Kena Mula Jaga Diri. Jangan Main ‘Hentam’ Buat Semua Benda]

LANGKAH PERTAMA

Usai solat subuh, sama ada suami atau isteri dan lebih baik jika kedua-duanya sekali untuk membaca Bismillah 1 kali (dengan penuh penghayatan). Kemudian, berselawatlah kepada Nabi Muhammad SAW sebanyak 3 kali.

IKLAN

Berdebar-Debar Tunggu Result UPT, Tapi Cuma Naik 1 Line. Luluhnya Hati, Hanya Tuhan Yang Tahu

Kemudian anda sujud dan lafazkan kalimah syahadah sebanyak 101 kali dalam sujud itu. Mohonlah kepada Allah SWT apa yang anda inginkan. (Umpamanya: Ya Allah, kurniakanlah kepada hambamu ini zuriat atau anak yang soleh yang Engkau berkati di dunia dan di akhirat). Selesai berdoa, tutup dengan membaca selawat sebanyak 3 kali.

Amalkan cara ini selama 15 hari dan teruskan jika belum berhasil. Jangan menyerah atau berputus asa, kerana Allah tidak suka sikap begitu.

IKLAN

Artikel Menarik: [Ikutkan Hati Nak Tidur Sedap Waktu Pregnant, Bayi Boleh Maut Secara Mengejut]

Berdebar-Debar Tunggu Result UPT, Tapi Cuma Naik 1 Line. Luluhnya Hati, Hanya Tuhan Yang Tahu

IKLAN

LANGKAH KEDUA

Sebelum ‘bersama’, suami bacalah zikir “Ya Mutakkabir” (Allah Yang Maha Memiliki Keagungan) sebanyak 11 kali. Si isteri pula hendaklah membaca “Ya Awwal” (Yang Tiada Permulaan Adanya) sebanyak 333 kali setiap hari. Isteri juga hendaklah membaca setiap hari “Ya Zaljalaali Wal Ikram”11 kali kemudian ditiupkan dalam air dan diminum.

Suami isteri boleh mengamalkan membaca surah Yusuf atau surah Maryam setiap hari. Amalkan dengan penuh harap agar dimakbulkan oleh Allah SWT akan zuriat yang baik dan sentiasa dirahmati Allah SWT.

Berdebar-Debar Tunggu Result UPT, Tapi Cuma Naik 1 Line. Luluhnya Hati, Hanya Tuhan Yang Tahu

Letakkan pengharapan yang paling tinggi semoga apa yang anda hajatkan mendapat perhatian dari Allah SWT. In sya Allah.

Artikel Menarik: [Menimang Cahaya Mata Kedua Tak Sama Macam Anak Sulung. Bersediakah Anda?]

Semoga pasangan yang masih mencuba untuk hamil dapat mendapat sedikit pengisian dari perkongsian ini dan dapat mencubanya. Tidak salah berusaha, apatah lagi dengan mengutamakan serta mengingati Allah SWT dalam usaha mendapatkan anak. Jangan lupa, anda juga boleh mengamalkan makanan sunnah sebagai alternatif untuk cuba mengandung. Selamat mencuba!

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI