[mo_oauth_login]

Kesihatan Ibu

Tips Kurangkan Risiko Kerosakan Gigi Waktu Hamil, Doktor Kongsikan Caranya!

Ramai tak tahu, “morning sickness” ataupun alahan yang dialami oleh ibu-ibu mengandung boleh memberikan kesan buruk terhadap kesihatan gigi mereka?

Rawat Kaki Sembap Ketika Hamil, Lima Rutin Harian Ni Jangan Tinggal!

Ramai wanita akan mengalami bengkak kaki ketika mengandung. Kondisi ini sudah pastinya akan membuatkan ibu rasa tidak selesa.

Demam Selepas Bersalin, Adakah Bahaya Kepada Ibu

Demam selepas bersalin, adakah bahaya kepada ibu? Demam selepas bersalin atau 'postpartum fever' adalah satu keadaan yang mungkin dihadapi oleh sesetengah ibu selepas melahirkan anak.

Bidan Kongsi Cara Atasi Masalah Perut Buncit Selepas Bersalin

Bidan kongsi cara atasi masalah perut buncit selepas bersalin. Masalah perut buncit dan menggelebeh antara masalah yang merunsingkan ibu-ibu selepas bersalin.

Badan Lesu & Sering Pening Waktu Hamil, Petanda Anemia!

Penyebab utama anemia di kalangan wanita mengandung adalah kekurangan zat besi. Semasa mengandung, badan manusia akan menghasilkan banyak darah untuk menampung tumbesaran janin.

Ibu Penat Melampau, Tidur Cukup Tapi Tetap Rasa Lesu Mungkin Petanda Sindrom Kelesuan Kronik!

Tidur cukup tetapi tetap rasa letih dan lesu sepanjang hari. Apa sebabnya hal ini terjadi pada kita, terutama pada mak ayah yang seharian bekerja.

Check List Makanan Tambah Darah Ibu Hamil Perlu Ambil, Jangan Culas Makan Sayur & Buah!

Ibu yang baru hamil dan hamil kali pertama mungkin masih belum mengetahui tentang anemia semasa hamil.

Kenapa Ibu Hamil Perlu Ambil Asid Folik? Ini Fakta Perlu Tahu!

Asid folik yang juga dikenali sebagai folat, ialah vitamin B-kompleks – vitamin B9. Vitamin ini amat penting untuk tubuh mencipta sel-sel baru, membina DNA baru serta membaiki DNA yang telah rosak.

Tip Berpantang Bersalin Czer, Mona Allen Minta Warga Maya Kongsi Pengalaman

Tip berpantang bersalin czer, Mona Allen minta warga maya kongsi pengalaman. Mona Allen selamat bersalin anak keduanya pada 4 Jun yang lalu. Seperti ibu-ibu...

Ibu Hamil Kurang Nutrien Boleh Sebabkan Kelahiran Pramatang!

Melahirkan bayi pramatang sememangnya tidak diduga boleh berlaku. Namun ia tidak mustahil berlaku kepada ibu hamil. Ia boleh berlaku pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja.

Mesti Baca!

Meriah & Penuh Informasi, Simpan Challenge Hunt Pa&Ma X Simpan SSPN...

Memang meriah dan banyak informasi peserta dapat semasa Simpan Challenge Hunt Pa&Ma X Simpan SSPN yang diadakan di Zoo Melaka & Taman Burung.