Pa&Ma kini berada di dalam aplikasi   
Pa&Ma kini berada di dalam aplikasi   

Kesihatan Ibu

Pegaga, Epal Hijau, Lemon & Madu, Kisar Jadikan Minuman, Rahsia Kulit Anjal & Awet Muda

Pegaga, epal hijau, lemon dan madu memang banyak khasiatnya untuk kecantikan dan juga kesihatan. Pengambilan jus daripada sayur-sayuran dan buah-buahan amat baik untuk penjagaan kecantikan dalaman selain rahsia awet muda. 

Habbatus Sauda Jadikan Minuman Harian, Barulah Mama Boleh Kembali Slim

Habbatus sauda sangat baik dijadikan minuman harian bagi membantu menurunkan berat badan. Ia juga merupakan salah satu daripada herba yang banyak digunakan untuk rawatan pelbagai jenis penyakit

Melenggang Perut, Ada Yang Masih Amalkan, Kalau Salah ‘Teknik’ Boleh Bahayakan Nyawa

Adat melenggang perut yang diamalkan dalam masyarakat Melayu merupakan sebahagian daripada amalan dalam perbidanan tradisional. Amalan ini biasanya dilakukan pada wanita yang bakal melahirkan anak sulung mereka ketika kandungan berusia tujuh bulan.

Badan Sakit-Sakit Sendi & Tak Mampu Bangun, Wawa Zainal Diuji Ketika Umrah!

Pelakon yang juga usahawan, Wawa Zainal memanjatkan kesyukuran kerana selesai mengerjakan ibadah umrah meskipun mengalami muntah darah.

Tip Pilih Tukang Urut Untuk Ibu Lepas Bersalin, Boleh Ikut Saranan Doktor Ini

Urutan dapat menenangkan emosi, meringankan tubuh badan yang lesu dan melegakan bisa otot dan sendi. Maka sebab itulah amat penting untuk memilih tukang urut yang tepat selepas bersalin.

Pendarahan Awal Kehamilan Normal Atau Tidak? Ini Yang Perlu Mama Tahu!

Pendarahan di awal trimester kehamilan sememangnya begitu membimbangkan. Risau janin masih belum kuat dan masalah lain pula yang akan timbul kelak. Apa sebabnya hal ini terjadi?

Jangan Panik Bila Ada Cyst Ketika Hamil, Ini Mama Perlu Tahu!

Siapa tak cemas dan bimbang bila disahkan mempunyai cyst, apalagi ketika anda sedang hamil. Cyst ketika hamil boleh menyebabkan kesakitan yang terlalu kuat di bahagian perut.

Buang Angin Dalam Badan, Kulit Ibu Jadi Makin ‘Flawless’ Amal Minum Pati Lemon Ni!

Menguruskan rumahtangga saban waktu membuatkan tubuh kepenatan malah tidak dapat berehat secukupnya. Masalah angin dalam badan turut menjadi punca lenguh dan sakit-sakit badan ini.

Muka Kusam, Nampak Letih. Cuba Petua Ni Untuk Naikkan Seri Wajah & Buang Aura Negatif Dalam Badan!

Dek kerana keletihan melampau, wajah seperti hilang serinya. Apatah lagi dikala kepenatan menguruskan rumahtangga yang tiada hentinya.

Cegah Kanser Serviks Lebih Awal, Usaha Rawat Virus HPV Segera!

Satu perkara yang begitu ditakuti oleh semua wanita adalah kanser payudara dan kanser serviks. Mengesannya lebih awal adalah langkah bijak yang perlu dilakukan.

Mesti Baca!

Lindungi Anak Anda Daripada Jangkitan Otak, Kenalpasti Gejala Yang Ada

Kenalpasti gejala yang ada untuk lindungi anak daripada jangkitan otak.