[mo_oauth_login]

Tip

Hantar & Ambil Anak Di Sekolah Memanglah Penat, Ibu Bapa Pasti Akan Rindu Momen Indah Ini

Hantar dan ambil anak di sekolah memanglah penat, ibu bapa pasti akan rindu momen indah ini. Menghantar dan mengambil anak setiap hari ke sekolah mungkin dilihat sebagai satu rutin yang memenatkan bagi sesetengah ibu bapa.

Potong Rambut Anak Cara Mudah, Cepat & Selamat, Guna Facemask Saja

Potong rambut anak cara mudah, cepat dan selamat, guna facemask saja. Memotong rambut anak yang masih kecil bukanlah semudah yang disangka. Selalunya masalah yang kerap berlaku ialah apabila anak-anak tidak boleh duduk diam.

Bidan Kongsi Cara Atasi Masalah Perut Buncit Selepas Bersalin

Bidan kongsi cara atasi masalah perut buncit selepas bersalin. Masalah perut buncit dan menggelebeh antara masalah yang merunsingkan ibu-ibu selepas bersalin.

Cara Paling Efisyen Bantu Anak Lambat Bercakap, Pakar Kongsikan Tip Ni!

Bercakap bukanlah hanya sekadar mengeluarkan suara dan perkataan, tetapi ia lebih dari itu. Fungsi bercakap adalah bertujuan untuk berkomunikasi dengan orang lain. Setiap orang bercakap untuk tujuan yang berbeza seperti meminta sesuatu, memberikan maklumat, mengarah, dan sebagainya.

Cara Simpan Bunga Kantan Boleh Tahan Sampai 6 Bulan, Tetap Segar Macam Baru Beli!

Bunga kantan yang selalu kita gunakan untuk membuat kuah laksa atau asam pedas ini ada waktunya begitu sukar untuk dicari di pasar.

Umrah Bersama Anak Autisme, Bapa Ini Kongsi Tip & Pengalaman Di Tanah Suci

Umrah bersama anak autisme, bapa ini kongsi tip dan pengalaman di Tanah Suci. Bukan mudah untuk membawa anak-anak yang masih kecil pergi bercuti. Terpaksa melalui perjalanan memakan masa yang agak panjang dan mengawal keadaan dan emosi anak memang cukup mencabar apatahlagi melibatkan anak istimewa. 

Target Nak Bersalin Tanpa Koyak, Tip Ni Mama Boleh Praktis!

Sebut sahaja mengenai proses melahirkan anak, pasti ada yang mula terimbau dan mula teringat trauma proses ketika melahirkan anak pertama. Tanpa pengalaman malah hanya berbekalkan ilmu dari pembacaan semata-mata ibu berjaya melaluinya dengan tenang.

Elak Label Anak Dengan Kata Negatif, Cakap Yang Baik-Baik Saja!

Tanpa kita sedar kita terdorong untuk melabelkan anak-anak. Kata-kata seperti anak  nakal, anak lasak, anak lambat dan sebagainya, semuanya datangnya daripada mulut kita sendiri.

Tak Elok Untuk Emosi Anak, Tidur Lepas Kena Marah. Rasa Sedih Terbawa-Bawa Buat Dia ‘Down’

Bila anak kena marah dan tidur lepas tu tak elok untuk emosi dia. Rasa sedih tu terbawa-bawa dan buat dia 'down'.

Ibu Ayah Kena Biasakan Ambil Gambar Kalau Anak Sakit, Senang Rujuk Pada Doktor!

Setiap kali berjumpa doktor bukan semua dari kita mampu bercerita dengan baik keadaan diri anak ketika dilanda sakit baik demam atau apa jua masalah.

Mesti Baca!

Meriah & Penuh Informasi, Simpan Challenge Hunt Pa&Ma X Simpan SSPN...

Memang meriah dan banyak informasi peserta dapat semasa Simpan Challenge Hunt Pa&Ma X Simpan SSPN yang diadakan di Zoo Melaka & Taman Burung.