[mo_oauth_login]

Laktasi

Rekaan Unik & Saiz Kecil, Spectra Wearable Breast Pump Terbaru Untuk Ibu Menyusu!’

Menyusukan anak tanpa rasa terbeban. Inilah yang mahu ditonjolkan oleh produk pam susu badan elektrik, Spectra buat semua ibu bagi memudahkan lagi ibu untuk menyusukan bayi mereka.

Susukan Bayi Luar Rumah Dianggap Tak Sesuai, Pakar Laktasi Jelaskan Niat Beri Anak Makan!

Menyusukan bayi dengan susu ibu sememangnya dituntut sehingga anak berusia dua tahun. Semuanya kerana khasiatnya yang tidak ternilai.

Ibu Pam Susu Bercampur Dengan Darah, Boleh Ke Bagi Pada Anak?

Pengalaman menyusukan anak pertama kali memang mendebarkan. Ditambah pula dengan pengalaman dan ilmu yang cetek, rasa serba tidak kena.

Cuba Teknik ‘Power Pumping’ Bila Susu Makin Kurang, Doktor Kongsikan Tipnya!

Selalu kita mendengar istilah power pumping, lebih-lebih lagi bila mana susu makin berkurang.

Susu Banyak, Tubuh Bertenaga Walau Ibu Berpuasa, Ini Tip Kenyangkan Anak Ketika Bulan Ramadan

Bagi ibu yang menyusu, ketika berpuasa, masalah yang sering dibimbangkan ialah tentang 'bekalan' susu badan untuk anak. Ibu yang menyusukan pastinya lebih letih dan merasa lapar ketika berpuasa.

Nak ‘Support’ Isteri Menyusu, Doktor Kongsikan Apa Suami Perlu Buat!

Dalam menjayakan penyusuan anak, suami main peranan paling penting sebagai ‘support system’ isteri. Daripada penyelidikan yang dibuat, sebab utama ramai yang tak berjaya susukan anak kerana tidak mendapat sokongan daripada suami.

Makin Lama Makin Kurang Susu, Praktis 3 Cara Ni Kembalikan Susu Ibu!

Ibu bekerjaya pastinya berdepan dengan masalah paling kerap yang mereka hadapi iaitu masalah susu yang semakin berkurangan apabila kembali bekerja. Masalah ini menjadi satu ketakutan dan mimpi ngeri kepada mereka. Oleh sebab inilah, sejak awal berpantang lagi ibu bekerjaya sudah pun mula memerah susu dan mempersiapkan stok seawal sejurus kelahiran.

Susukan Bayi Selepas Bersalin, Kolostrum Memang Nampak Sedikit Tapi Cukup Untuk Bayi Baru Lahir

Selepas bersalin, ibu-ibu digalakkan untuk menyusukan bayi. Susu kolostrum memang nampak sedikit namun cukup untuk memenuhi keperluan bayi baru lahir.

Sakit-Sakit Badan & Belakang Waktu Menyusu Bukan Petanda Tulang Rapuh, Ini Saranan Pakar!

Masalah ibu yang sakit belakang sering dikaitkan dengan masalah tulang rapuh dikalangan ibu menyusukan anak.

Enam Kesilapan Cara Simpan Susu Ibu, Bimbang Anak Yang Terkesan!

Disebabkan kita salah menyimpan susu, anaklah yang terkena kesannya. Kesian bayi kita. Nak menyimpan susu perlu tepat caranya supaya anak menerima khasiat sebaiknya dan susu masih dalam keadaan baik.

Mesti Baca!

Meriah & Penuh Informasi, Simpan Challenge Hunt Pa&Ma X Simpan SSPN...

Memang meriah dan banyak informasi peserta dapat semasa Simpan Challenge Hunt Pa&Ma X Simpan SSPN yang diadakan di Zoo Melaka & Taman Burung.