Puas makan pelbagai ubat untuk bantu redakan batuk anak namun tak berhasil. Selain mendapatkan ubat-ubatan moden, ibu bapa juga boleh mencuba selawat Syifa sebagai alternatif dalam mencari kesembuhan untuk anak- anak.

Ini yang dikongsikan oleh motivator dan penulis, Afiq Syazwan, yang berkongsi video berkenaan di Tik Tok.

Menurut beliau, anaknya sembuh daripada batuk berpanjangan selepas dia mengamalkan bacaan selawat berkenaan.

Allahumma sholli ‘ala Sayyidina Muhammadin thibbil qulubi wa dawa- iha wa ‘afiyatil abdani wa syifa-iha wa nuril abshori wa dhiya-iha wa’ala alihi wa shohbihi wa sallim.

Maksudnya: “Ya Allah curahkanlah rahmat kepada junjungan kita Nabi Muhammad SAW, sebagai ubat hati dan penyembuhnya, penyihat badan dan kesembuhannya dan sebagai penyinar penglihatan mata beserta cahayanya.

IKLAN

Semoga selawat dan salam tercurahkan pula kepada keluarga serta para sahabat-sahabatnya.”

Anak Batuk Tak Hilang-Hilang, Mak Ayah Boleh Amalkan Selawat Syifa, Ikhtiar Redakan Batuk Anak!

Menurut perkongsiannya, amalan itu dilakukan olehnya secara berterusan dan paling bersyukur anaknya kembali tidur lena.

“Saya nak kongsi satu amalan selawat yang saya baca ketika anak saya batuk terlalu kuat. Selepas diberi ubat, batuk tak hilang. Dia tidur tapi dia batuk. Batuk kuat dan kerap macam sesak nafas.

IKLAN

“Saya buntu, teringat selawat Syifa. Saya ambil tapak tangan, letak kat dada anak, ketika dia batuk, saya baca. Habis sekali selawat, saya tiup dekat dada dia. Sambil saya gosok dada dia.

“Saya kira banyak kali saya ulang, lebih 50 kali. Waktu tu pukul dua pagi, saya tak boleh tidur sebab anak batuk. Baca, tiup, gosok, ulang. Akhirnya dia dapat tidur selepas setengah jam, Alhamdulillah selepas itu dah tak ada batuk,” ceritanya.

Semoga bermanfaat untuk semua.

IKLAN

Menarik: “Leaking Dari Petang Sampai Malam” Bersyukur Jadi Ibu, Syifa Melvin Kongsi Cerita Kelahiran Baby Saif!

Anak Batuk Tak Hilang-Hilang, Mak Ayah Boleh Amalkan Selawat Syifa, Ikhtiar Redakan Batuk Anak!

Buat mama papa yang ada baby boleh merangkak, inilah masanya untuk anda sertai Virtual Baby Merangkak Race Pa&Ma! Serlahkan kepantasan dan kecomelan si manja merangkak dalam bentuk video yang kreatif dan menarik.

JOM DAFTAR SEGERA DI https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-baby-merangkak-

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI