Tarikh bersalin makin dekat, debaran kian terasa. Ibu hamil akan mula menyediakan kelengkapan ke hospital. Penyanyi Tasha Manshahar juga sedang sibuk membuat persiapan.

Tasha yang kini sedang sarat hamil berkongsi di Instagram barangan yang disediakannya untuk beg hospital dan caranya menyusun serta mengasingkan setiap keperluan bayi agar mudah untuk dicapai apabila ingin digunakan nanti.

Tasha juga kelihatan menyediakan banyak keperluan penyusuan susu ibu.

“My hospital bags are almost ready. Masih lagi belum betul-betul complete walaupun dah last minute sangat sebenarnya ni. Ada few things lagi I nak masukkan.

“Macam biasalah kita perempuan, “incase nak guna” ? Cuma one thing je I need help, I tengah cari minyak herba **** ***** belum dapat sampai skrg.

“I tak pernah guna, tapi ramai sangat suggest minyak tu. Hopefully sempat dapatkan. Kalau sesiapa ada jual atau tahu mana nak beli, ready stock, please let me know.

“Generally, I refer blog @irine_nadia untuk prepare barang-barang ni. And ada google and gather infos from few other bloggers jugak.

PLASTIK BERZIP UNTUK KEPERLUAN BAYI

“Plastik ziplock Ikea tu mmg sangatlah membantu untuk kita organise barang-barang especially barang baby.

“Siap-siap packing ikut hari. Senang, ambil satu plastik tu ada semua keperluan harian. InshaAllah malam nanti kalau rajin, I share apa je ada dalam hospital bag I.

“So korang pun boleh la share pengalaman ATAU kalau korang tengah nak prepare hospital bag ke, bolehlah tengok-tengok sama.” #raqshajrjourney

GUNA BEG BAGASI KECIL UNTUK KEPERLUAN DIRI
ps : ya, untuk barang-barang mommy, memang I masukkan dalam small luggage. Based on experiences orang lain, they said lebih praktikal dan well-organised. Ching! 

Perkongsian daripada Tasha mendapat komen daripada para follower yang turut berkongsi tip dan cara penyusunan barangan keperluan bag hospital.

SIMPAN DALAM KERETA

BEBERAPA BARANGAN LAIN

SPRAY AIR

SELUAR DALAM TUTUP PERUT

View this post on Instagram

My hospital bags are almost ready. Masih lagi belum betul-betul complete walaupun dah last minute sangat sebenarnya ni. Ada few things lagi I nak masukkan. Macam biasalah kita perempuan, "incase nak guna" ? Cuma one thing je I need help, I tengah cari minyak herbanika Nona Roguy belum dpt sampai skrg. I tak pernah guna, tapi ramai sangat suggest minyak tu. Hopefully sempat dapatkan. Kalau sesiapa ada jual atau tahu mana nak beli, ready stock, please let me know. _ Generally, I refer blog @irine_nadia untuk prepare barang-barang ni. And ada google and gather infos from few other bloggers jugak. _ Plastik ziplock Ikea tu mmg sangatlah membantu untuk kita organise barang-barang especially barang baby. Siap-siap packing ikut hari. Senang, ambil satu plastik tu ada semua keperluan harian. InshaAllah malam nanti kalau rajin, I share apa je ada dalam hospital bag I. So korang pun boleh la share pengalaman ATAU kalau korang tengah nak prepare hospital bag ke, bolehlah tengok-tengok sama. #raqshajrjourney _ ps : ya, untuk barang-barang mommy, mmg I masukkan dalam small luggage. Based on experiences orang lain, they said lebih praktikal dan well-organised. Ching! ✨

A post shared by @ tashamanshahar on

Sumber: tashamanshahar