Hati ibu mana yang tak sedih, anak yang dikandung pergi dalam keadaan diri si ibu tak bersedia. Ini jugalah yang berlaku pada ibu muda ini apabila anak dalam kandungannya disahkan meninggal dunia ketika pergi ke hospital untuk dapat rawaatan lanjut.

Bayi tidak bergerak

Pengalaman yang cukup menyedihkan ini  dikongsi oleh seorang wanita yang dikenali dengan nama Adinda.frmll di TikToknya.

@adinda.frmll Bu bidannya bikin trauma😭💔💔 #iufd #pejuanggarisdua ♬ happier than ever by billie eilish – rawan

Menurut Adinda, sebelum ini dia telah mendapatkan khidmat seorang bidan kerana bayi dalam kandungannya dikatakan tidak bergerak dan langsung tidak memberikan sebarang respon.

Apabila ditanya, bidan terbabit hanya memberitahu bahawa bayi tersebut berada dalam keadaan baik dan kemungkinan bayi itu ‘malas’ untuk melakukan sebarang pergerakan.

“Bidan Cakap Bayi ‘Malas’ Gerak.” Anak Meninggal Dalam Kandungan, 17 Jam Sakit

17 jam tahan sakit

IKLAN

Adinda yang tidak sedap hati dengan jawapan bidan kemudian pergi ke pusat perubatan untuk melakukan pemeriksaan. Setelah diperiksa, dia dimaklumkan bahawa bayi dalam kandunganya sebenarnya berada dalam keadaan lemah.

Jururawat suruh aku lahirkan sendiri dan dia kata kalau contraction memang macam tu. Jadi bila anak dah keluar sendiri, baru panggil dia. Sedangkan ketika itu anak dalam kandungan sudah meninggal. Pada pukul 3 pagi, pembukaan dah lengkap. Masa itu aku dah tak ada tenaga dan penat.

“Bidan Cakap Bayi ‘Malas’ Gerak.” Anak Meninggal Dalam Kandungan, 17 Jam Sakit

Lebih menyedihkan apabila si kecil itu tidak dapat diselamatkan dan pergi menghadap Ilahi. Ketika itu, Adinda sudah tiada tenaga dan melihat situasi itu, jururawat terbabit mula panik. Doktor kemudian cuba mengeluarkan bayi dalam kandungan tersebut.

Masih trauma

IKLAN

Masih trauma melahirkan bayi yang sudah meninggal di dalam kandungan dengan induksi selama 17 jam.

“Bidan Cakap Bayi ‘Malas’ Gerak.” Anak Meninggal Dalam Kandungan, 17 Jam Sakit

Perkongsian ibu ini mendapat pelbagai respon dan rata-rata daripada mereka bersimpati dengan nasib yang dilalui wanita ini. Moga terus diberi kekuatan serta ketabahan melalui ujian ini. Pasti ada rezeki lebih baik nanti.

Kredit: TikTok adinda.frmll & OB

IKLAN

Ayuh, kembalikan kesegaran dan tenaga anda bersama pasangan tersayang melalui Bengkel Refresh & Recharge: Jom Kembali Semangat! Daftar di https://toko.ideaktiv.com/product/jom-kembali-semangat/

“Bidan Cakap Bayi ‘Malas’ Gerak.” Anak Meninggal Dalam Kandungan, 17 Jam Sakit

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!

 

 

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI