Selamat melahirkan anak ketiganya pada 21 September lalu, Izreen Azminda kini begitu gembira menjalani rutin berpantang yang kini sudah pun masuk hari ke tujuh.

Inginkan kelainan, kata Izreen kali ini dia mahu menggantikan nasi dengan oat sepanjang berpantang kali ini demi mengekalkan berat badannya kepada berat asal sebelum hamil.

Malah kata Izreen lagi menerusi Instagramnya, dia mahu mencapai berat idealnya seperti sebelum hamil tanpa perlu mengganggu rutin penyusuan kepada bayinya.

“Hari pertama makanan pantang. Jangan tanya mana nasi. Kami ganti dengan oats.

“Memang target untuk kurus pantang kali ni tanpa susu drop,” kongsi Izreen.

Malah Izreen yang kini memilih untuk berpantang bersama Fazrina Postnatalcare juga bukan hanya tidak makan nasi tetapi turut tidak mengambil minuman manis sepanjang berpantang kali ini.

“So kami cut nasik ganti dengan oats dan cut gula jugak.

“Minum ayaq masak saja..tengok macam mana hasilnya nanti,” kongsi Izreen lagi.

IKLAN

Jelas Izreen lagi menerusi entri berlainan, dia mensasarkan penurunan berat badan sebanyak 30kg tanpa mengganggu rutin penyusuan kepada bayinya.

“1st day berpantang bersama @fazrina_postnatalcare. Ku target 30kg turun.

“Tak dapat 30kg, 15kg pun okay dah,” tulisnya lagi di ruangan kapsyen.

Dalam pada itu, amalan berpantang dengan oat yang diamalkan Izreen ini turut sama menjadi inspirasi kepada bakal-bakal ibu lain dan tidak sabar menantikan hasilnya. Masing-masing memasang impian yang sama ketika berpantang nanti.

IKLAN

Beli FGWalet Bird Nest Collagen Di Sini

FGWalet Bird Nest Collagen

 

“Kalau berjaya kami follow na”

“Moga berjaya kurus sis tanpa nasi”

“Tak sabar nak tengok hasilnya. Kita baru habis pantang. Turun 13kg”

IKLAN

Terdahulu, Izreen selamat melahirkan anak lelaki ketiganya pada 21 September lalu, tepat jam 9.06 pagi.

Menarik: Dah Sampai 35 Minggu Semakin Dekat Nak Bersalin, Maryam Makin Susah Nak Tidur

KELAS ONLINE BREASTFEEDING PERCUMA dengan daftar Pa&Ma BF VIP Eksklusif member! Hanya RM20 sahaja. Daftar https://toko.ideaktiv.com/product/pama-bf-vip-eksklusif/

Mama jom rileks jap, klik link NI!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Kredit: @izreen.azminda