Pancake biasa mungkin buat anak mudah boring. Apa kata kali ini ubah sedikit selesa anak dengan pancake ala cereal atau bijirin yang lagi cute. Anak lagi teruja nak makan.

Namun perlukan usaha yang gigih demi untuk menambat hati anak. Jom cuba pancake dengan cereal comel yang dikongsikan oleh super daddy, Khairul Abdullah ini. Comel!


Nah, bagi yang dah boring makan pancake cara biasa, jom kita buat cara luar biasa sikit. Anak-anak pun teruja makan cara gini.

Nah resepi “Superdaddy Cereal Pancake” yang mudah yakmat.

Bahan-bahan:
1 cawan tepung gandum.
1 cawan susu segar/full cream/low fat atau apa sahaja.
1 sudu gula.
1 sudu kecil garam
1 sudu besar baking powder
1 biji telur
2 sudu butter yang telah dicairkan.
1 sude kecil esen vanilla jika ada.

Dah Boring Makan Pancake Cara Biasa, Cuba Saiz Mini Ala Cereal Pula, Cute!

1. Campur semua bahan dan kacau sebati. Masukkan dalam botol bermuncung atau ziplock dan gunting lubang kecil.

Dah Boring Makan Pancake Cara Biasa, Cuba Saiz Mini Ala Cereal Pula, Cute!

2. Pastu masukkan dalam botol gini. Kalau takde botol kau masukkan dalam plastik dan tebuk bucu bawah tu.

IKLAN

MENARIK:

Rezeki Terindah Dulu Ibu Sarat Bawa Perut Kini Bayi Kembar 3 Selamat Dilahirkan!

Nampak Doktor Sambut Anak Kami, Sheryl Shazwanie Selamat Bersalin, Pengalaman Berharga Buat Azzam Sham

Tak Berbaloi Stress Melampau, Rutin Simple Ni Buat Emosi Ibu Lebih Baik, Ubahlah!

Dah Boring Makan Pancake Cara Biasa, Cuba Saiz Mini Ala Cereal Pula, Cute!

2. Panaskan non-stick pan dengan api paling kecil.

IKLAN

Dah Boring Makan Pancake Cara Biasa, Cuba Saiz Mini Ala Cereal Pula, Cute!

3. Picit dan titikkan bancuhan ke dalam kuali ikut saiz yang disukai. Biar sampai keluar bubble/berlubang (sekitar 1-2 minit) dan balikkan sekitar 1-2 minit juga.

Dah Boring Makan Pancake Cara Biasa, Cuba Saiz Mini Ala Cereal Pula, Cute!

Siap.

Boleh nak makan dengan susu macam cereal, boleh nak letak butter dan maple syrup, boleh letak aiskrim dan apa sahaja yang manis.

Dah Boring Makan Pancake Cara Biasa, Cuba Saiz Mini Ala Cereal Pula, Cute!

IKLAN

Tapi kan, bercinta jugaklah nak dapat semangkuk cereal tu. Empat round baru dapat semangkuk kecil. Kalau kau sejenis orang tak gigih, maka tak payah buat lah yer.

Kalau kau rajin dan gigih macam aku, maka selamat mencuba.

Dah Boring Makan Pancake Cara Biasa, Cuba Saiz Mini Ala Cereal Pula, Cute!

Jom, join Gathering Ibu Hamil Menawan sekarang! Banyak aktiviti dan hadiah menarik menanti dan penampilan istimewa Pn. Nad Masrom.

Klik DAFTAR segera di https://toko.ideaktiv.com/product/gathering-mama-hamil-menawan-pama-x-numom/

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!

Pa&Ma